13 Οκτωβρίου 2020

[στον Υμηττό 10.10.2020]

Η διαδρομή που ακολουθήσαμε, στο νότιο μέρος τού Βόρειου Υμηττού, που δεσπόζει της Αργυρούπολης και της Τερψιθέας, το πρωινό τής 10ης Οκτώβρη 2020, είναι μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες από πλευράς θέας που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει στον Υμηττό.
Ξεκινάει από το παλιό λατομείο στην Τερψιθέα, στο ύψος τού αρ. 73 επί της οδού Αγ. Νεκταρίου, περνάει από το ύψωμα 562 μ. (με το κολονάκι τής ΓΥΣ) και συνεχίζει προς τις νότιες άκρες τής πεπλατυσμένης κορυφογραμμής τού Υμηττού (στα 695 μ.). Εμείς σταματήσαμε εκεί, απέναντι από την κορυφή τού Υμηττού, και επιστρέψαμε, αλλά η πορεία θα μπορούσε να συνεχίσει είτε προς τα βόρεια διατρέχοντας όλη την κορυφογραμμή μέχρι την Αγ. Παρασκευή είτε προς τα ανατολικά με τελικά προορισμό το Κορωπί.
Να σημειώσουμε ότι κινηθήκαμε σε δασικούς δρόμους (με κόκκινο χρώμα στο χάρτη που προηγείται των εικόνων), σε μονοπάτια (με πορτοκαλί) και εκτός μονοπατιών (με κίτρινο).
Στην επιστροφή κάναμε μια παράκαμψη κινούμενοι παράλληλα (σε απόσταση ασφαλείας) στο γκρεμό που δεσπόζει τής Τερψιθέας και αποζημιωθήκαμε πέραν της θέας και από τη μικρή σπηλιά που απρόσμενα συναντήσαμε, πάνω από το γκρεμό (στη θέση 37°54'54"N 23°46'26"E, με μικρή επιφύλαξη ως προς την ακρίβεια τού GPS). Σίγουρα θα χρησιμοποιείται από άγρια ζώα ως καταφύγιο ή και φωλιά και ευτυχώς έτυχε σεβασμού από άλλους επισκέπτες τους είδους μας αφού ήταν τελείως καθαρή από σκουπίδια.         




























Δεν υπάρχουν σχόλια: